Sunday, November 8, 2009

Malaysia Bergerak Ke Depan

Malaysia Bergerak Ke Depan
Setelah menulis dua buah artikel berturut-turut berhubung dengan buku politik Malaysia ia-itu "Surat-Surat Dr. Mahathir Yang Terpilih Kepada Pemimpin-Pemimpin Dunia" dan "Krisis MCA Dan Ujian Prinsip Demokrasi", kini saya akan memperkenalkan sebuah buku yang dihasilkan oleh Perdana Menteri Malaysia yang terbaru, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak.

"Bergerak Ke Depan" mengandungi 20 buah ucapan Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak semasa beliau diberi mandat menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Perdana Menteri. Pidato tersebut menggambarkan kaazaman Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak untuk mencapaikan ideologi 1 Malaysia yang di utarakan oleh beliau. Di samping itu, beliau juga bertungkus-lumus untuk memperkukuhkan perhubungan antara Malaysia dan Republik Rakyat China serta mengambil berat isu-isu yang mempengaruhi kestabilan dan perkembangan Asia Timur.

"Bergerak Ke Depan" merupakan sebuah cetakan dwi-bahasa (Bahasa Inggeris dan Bahasa Cina). Buku ini diterbit oleh MPH Group Publishing Sdn Bhd, disunting oleh Datuk Abdul Majid dan diterjemah oleh Encik Chen Song ( Penolong Setiausaha Agung Persatuan Persahabatan Malaysia dan Republik Rakyat China).

Dengan membaca buku ini, anda akan mengetahui hasrat Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak untuk mengeratkan perhubungan rakyat Malaysia supaya kemakurkan dan keamaan negara kekal abadi.

2 comments:

  1. bergerak mesti ke hadapan bukan ke belakang. bile bergerak ke belakang kite akan menjadi sebuah bangsa dan negara yang mundur..

    ReplyDelete

Maklum balas anda adalah dialu-alukan.